מרכיבים:
- 2 תפוזים גדולים חתוכים עם הקליפה לפרוסות דקות.
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס מים
- 3 ביצים
- כוס ורבע סוכר חום
- 2/3 כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית קליפת תפוז מגורר
- חצי כוס שמן זית
- כוס קמח
- חצי שקית א.אפייה
- חצי כוס שקדים טחונים
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- מבשלים את כוס המים שלנו עם הסוכר ופרוסות התפוזים שלנו בערך 10 דקות.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה.
- מערבבים בקערה את ה2/3 מיץ תפוזים עם הקליפת תפוז וחצי כוס שמן הזית ומוסיפים לתערבות הביצים תוך כדי הקצפה.
- מערבבים את כוס הקמח, א.אפייה, שקדים טחונים, קורט מלח ומוסיפים לתערובת הקצפת הביצים שלנו.
- מרפדים תבנית אפייה 24” ומסדרים את התפוזים בתחתית. מעל שופכים את התערובת בחום של 170 מעלות בערך 50 דקות עד שקיסם יצא יבש.
- מוציאים מהתנור נותנים להצטנן בצד. הופכים על צלחת ומסירים בעדינות את נייר האפייה.
טיפ: העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ-4 ימים!