מצרכים:
- 350 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
- כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרים / חצי קוביית שמרים
- כפית סוכר
- כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 180 מ”ל מים חמים (חצי כוס + רבע כוס)
- עגבניות שרי
- טימין
- גבינת פטה
- בזיליקום קצוץ
- שמן זית
- מלח גס
אופן ההכנה:
- לעבד את המצרכים לבצק להתפיח כשעה,לחלק את הבצק לשלושה כדורים ולהתפיח עוד כ 30 דקות.
- לחתוך עגבניות שרי לחצי.
- כל כדור למתוח עם האצבעות או לרדד לפוקצ’ה מאורכת לעשות ללחוץ על הבצק עם האצבעות עד שמקבלים צורה של פוקצ’ה עם הרים קטנים, בינתיים לחמם תנור ל 220 מעלות. להבריש את הפוקצ’ה בשמן זית לפזר טימין מלח גס ולשים את העגבניות להדק קצת לפזר מעל מלח גס אפשר לפזר גם זעתר ולמרוח פסטו מי שאוהב.
- לאפות כ 20 דקות הפוקצ’ה עד שהיא מזהיבה ולפזר את גבינת הפטה ואת הבזילקום ולהחזיר לתנור לעוד שתי דקות.