פחזניות
מרכיבים לפחזניות:
לבצק רבוך-
- 125 גרם מים
- 125 גרם חלב
- 120 גרם חמאה חתוכה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כף סוכר
- 140 גרם קמח
- 4 ביצים
לקראמבל:
- 70 גרם חמאה
- 90 גרם סוכר
- 90 גרם קמח
למלית וניל-
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה – פחזניות:
- מחממים תנור ל-250 מעלות במצב טורבו.
בסיר שמים מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר על אש בינונית ומביאים לרתיחה.
מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת, מערבבים היטב עד לקבלת רביכה אחידה. - מחזירים לאש בינונית ומבשלים עוד כדקה תוך ערבוב עד שהבצק אחיד ונפרד מדפנות הסיר.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה- בינונית כ-5 דקות עד שהתערובת מתקררת ונעימה למגע.
- מוסיפים את הביצים (4 ביצים טרופות) בהדרגה! תוך כדי ערבול המיקסר.
בסיום יש לבדוק אם הגעתם למרקם סמיך ודביק. - (בדיקת המרקם- עושים את “מבחן האצבעות”, ובודקים האם נוצר שפיץ בצק בין שתיהן. במידה וכן, סימן שהבצק מוכן במידה ולא, יש להוסיף רבע ביצה טרופה )
את הבצק מעבירים לשק זילוף (עם צנטר עגול במידה ורוצים קראמבל מעל.
ניתן צנטרמשונן- לפי הצורה הרצויה ליצירת הפחזניות.
הכנת הקראמבל:
- מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד להתגבשות בצק.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעלה בעובי של כ-2 מ”מ ומניחים על קרש ומקפיאים כ-10 דק’.
מוציאים מההקפאה ומסירים את הנייר העליון וקורצים עיגולים מעט יותר גדולים מהעיגולים שזילפתם מהבצק רבוך.
מניחים כל עיגול של בצק קראמבל מעל הבצק הרבוך שזילפתם.
אפיה:
- מעבירים את התבניות לתנור ומיד מכבים את התנור.
- לאחר רבע שעה מפעילים שוב את התנור על 170 מעלות במצב טורבו.
- ואופים 15-10 דקות עד לקבלת פחזניות זהובות.
במהלך האפייה יש לפתוח את התנור פעמיים- בכל פעם לכמה שניות, כדי לאפשר לאדים לצאת.
מצננים את הפחזניות.
הכנת המילוי:
- מקציפים את שמנת יחד עם הפודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
מילוי והרכבה:
- יש לחתוך את החלק העליון של כל פחזנית.
- בחלק הגדול שלה יש למלא בקצפת הוניל (לזלף עם צנטרמשונן) ולסגור מעל עם החלק הקטן העליון שחתכנו.
יש לפזר מעל אבקת סוכר.
בתיאבון 😍
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
מתכון מאת עדי שושן