המצרכים (ל-4 מנות):
4 יחידות פילה ברמונדי, ללא אידרות
לרוטב:
1 בצל לבן גדול, קצוץ דק
5 שיני שום, קצוצות גס
2 פלפלים חריפים ירוקים פרוסים
1 פלפל צ’ילי אדום טרי פרוס
1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
4 עגבניות גדולות בשלות
100 גר’ עגבניות שרי אדומות
100 גר’ עגבניות שרי צהובות
100 גר’ עגבניות שרי שחורות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס מים
1/2 צרור כוסברה טרייה קצוצה
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-150 מעלות.
מכינים את הרוטב – בסיר מתכת מרתיחים מים עם כף מלח. חורצים את העגבניות בתחתית שלהן, מבשלים במים לכמה דקות עד שהקליפה מתחילה להתקלף, ומעבירים מיד לקערה עם מים קרים.
מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות. לאותו סיר יוצקים 3 כפות שמן זית, ומתחילים לטגן את השום, הצ’ילי והפלפלים החריפים. מנמיכים את האש, וכשהשום מזהיב מוסיפים את הבצל. לאחר כמה דקות מוסיפים את העגבניות. מגבירים את האש, ומוסיפים כפית מלח אטלנטי. מבשלים עד לקבלת תערובת אחידה, ומכניסים את הסיר (ללא מכסה) לתנור למשך 60 דקות.
בקערה נפרדת מערבבים את הפפריקה, השאטה, רסק העגבניות, 1/2 כוס מים וכפית מלח. מוציאים את הסיר מהתנור ושופכים לתוכו את תערובת העגבניות, כוסברה ו-2 כפות שמן זית. מחזירים את הסיר לתנור ל-30 דקות נוספות.
חוצים את הדג לרוחבו, ומניחים בסיר. מכניסים לתנור ל-20 דקות נוספות. מגישים חם עם כוסברה טרייה קצוצה.