פיצה לבנה עם פטריות ובלסמי
המרכיבים לפיצה לבנה:
לבצק:
- 1 קג קמח פיצה/פוקאצ׳ה/00
- כפית שטוחה שמרים
- כף דבש
- כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- 600 מל מים בטמפ׳ החדר
לרוטב:
- 125 מל שמנת מתוקה/לבישול
- 50 גרם גרנה פדנו/פרמז׳ן מגוררת
- מעט מלח ופלפל.
אופן ההכנה – פיצה לבנה:
- בקערת המיקסר מניחים שמרים , דבש ומים ומערבבים. מוסיפים את הקמח והמלח ולשים במהירות איטית במשך כ 5 דקות. מוסיפים את שמן הזית ולשים עוד כ 10 דקות. מתחילים במהירות נמוכה ולאחר כדקה ממשיכים במהירות בינונית. המרקם שמתקבל הוא בצק רך ומעט דביק.
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 250 גר׳ כל אחד. חשוב לעצב את הכדור למרקם חלק ומתוח. מניחים על תבנית משומנת היטב וממשיכים כך עם שאר הכדורים.. מכניסים לקירור ל 12 שעות עד 24. שעתיים לפני ההכנה יש להוציא את הכדורים מהמקרר לתפיחה אחרונה.
- פותחים כל כדור בקמח סמולינה ומעצבים לפיצה.
- מניחים רוטב , גבינות ותוספות ומכניסים לטאבון בחום 380-400 מעלות. הפיצה מוכנה תוך 90 שניות!!
אפיה בתנור הביתי:
מחממים תנור עם אבן שמוט בתוכו על חום מירבי למשך שעה!! מעצבים את הפיצה על נייר אפיה ומעבירים אותה בעזרת משטח לאבן שמוט. אופים עד הזהבה❤️
עוד מתכונים שאולי תרצו לנסות:
פיצת שוקולד ב6 מרכיבים שיש בכל בית
אנחנו גם ברשתות החברתיות:
מתכון של anat_elisha_kitchen
📷https://bit.ly/3e2hrKb
פיצה בטאבון /450c.com/anat_elisha_kitchen
Category: