מתכון לפריקסה
מרכיבים לפריקסה:
- קילו קמח חיטה לבן רגיל מנופה
- כפית סוכר
- 2 כפות שמרים
- כף מלח
- כף וחצי אלכוהול .. כל וודקה נקייה של 40% תעשה את העבודה ( מונע מהשמן מלהיכנס לבצק )
- מים בערך 500 מ״ל
- שליש כוס פלסטיק חדפ שמן
אופן ההכנה – פריקסה:
- הכי פשוט בעולם לערבב קמח עם שמרים וסוכר ביחד ללוש לערבוב קל , להוסיף את השמן והאלכוהול ולהתחיל לישה ..
- תוך כדי להוסיף את המים בהדרגה כד שייווצר בצק שלא נדבק לדפנות המיקסר .. שלא יהיה דביק מידיי אם הוא דביק להוסיף מעט קמח
- אחרי 5 דק לישה להוסיף את המלח וללוש עוד 2 דק
- לתת לבצק לתפוח בכלי שלו מכוסה בניילון נצמד ומגבת עד להכפלת נפח בערך שעה
- אחרי שעה להעביר את הבצק למשטח ולחלק לחלקים שווים בגודל של הפריקסה שרוצים
לי יצאו 16 חתיכות - כל חתיכה לרדד מעט וליצור אליפסה משוטחת מעט כמו בתמונות
- להניח על נייר אפייה ולכסות במגבת , לתת עוד בערך חצי שעה תפיחה
- מכאן נשאר להכניס את הבצקים לשמן חם עמוק מ2 הצדדים בערך 40 שניות – דקה כל צד
שימו לב שהשמן לא רותח ומאידך שהוא לא קריר - להוציא ולמלא בכל מה שרק מתחשק לכם
אני שמתי תפוא , ביצים קשות, עגבנייה מלפפון ירוק/חמוץ, כרוב , חציל מטוגן מטבוחה , לימון כבוש, טונה
לחם רך בטירוף וטעים למות
תהנו ❤️
נסו עוד מתכונים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של ron.food 💓
Category: