מיני פרעצל משה בתיבה
מצרכים לפרעצל משה בתיבה:
- 500 גרם קמח לחם( אפשר לבן רגיל)
- 2 כפות סוכר
- כף וחצי שמרים
- חצי כף מלח
- רבע כוס שמן
- 300 מל מי ברז
- נקניקיות חצויות
להרתחה: - 2 ליטר מים
- 2 כפות סודה לשתייה
למריחה: - ביצה טרופה
- מלח גס לפיזור
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מניחים את כל החומרים ולשים במהירות בינונית כ 7 דקות. יעצרים כדור מהבצק, מעבירים לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד. מתפיחים עד הכפלת נפח, קצת פחות משעה.
- מחממים מים בסיר עמוק וכדהם רותחים מוסיפים 2 כפות סודה לשתייה.
- מורידים את הבצק למשטח עבודה.
- מרדדים חצי ממנו לנקניק צר וארוך וחותכים חתיכות קטנות! מרדדים כל חתיכה למלבן צר, מניחים את הנקניקיה ומגלגלים.
- מכניסים את המאפים למים הרותחים למשך דקה ומעבירים לתבנית אפיה.
- מורחים ביצה, מפזרים מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות!! עד הזהבה עמוקה.
* שימו לב, ניתן להכין גם לחמניות פרעצל משגעות באותה הדרך בדיוק.
* יוצרים כדורים, מכניסים למי הסודה, מעבירים לתבנית, חורצים שני פסים לאורך , מברישים בביצה ומוסיפים מלח גס או שומשום. אופים עד הזהבה❤️
נסו עוד מתכונים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של anat_elisah_kitchen ❤️
Category: