מצרכים
לבצק הקובה:
1/2 ק”ג סולת
קורט מלח
2 כוסות מים קרים
1/2 ק”ג בשר טחון
פלפל שחור לפי הטעם
מלח לפי הטעם
1 שן שום כתושה
צרור נענע קצוצה
צרור פטרוזיליה
למרק:
2 כפות שמן
2 כוסות במיה טרייה
1 בצל, חתוך דק
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
קורט פלפל שחור
קורט מלח
1/2 ליטר מים
מיץ מלימון אחד (או 1 כפית מלח לימון)
1/2 1 כף אבקת מרק עוף
שום כתוש לפי הטעם
אופן ההכנה
לקובה:
מניחים את הסולת בקערה. מוסיפים קורט מלח ומים קרים ולשים עד לקבלת בצק רך.
משהים את הבצק למשך כמה דקות עד שהנוזלים ייספגו.
מערבבים את הבשר הטחון עם הפלפל השחור, המלח, השום הכתוש, הנענע ופטרוזיליה ומטגנים במחבת ללא שמן.
נוטלים ביד חופן בצק (בגודל של אגוז מלך), משטיחים אותו על כף היד, ומניחים במרכז כפית מתערובת הבשר. סוגרים את הבצק על הבשר מכל הכיוונים ומגלגלים את הקובה לכדור.
המרק:
מטגנים את הבמיה במשך כמה דקות. מוציאים.
מטגנים באותו שמן את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות, המלח והפלפל השחור.
מוסיפים את המים, מיץ הלימון, אבקת מרק העוף והשום, מרתיחים.
מוסיפים את הבמיה המטוגנת ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות.
מוסיפים את הקובה בעדינות זו אחר זו ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות.
בתאבון