המתכון נלקח מדף הפייסבוק של מרי כוגן האלופה!
- להמיס 300 גרם מטבעות שוקולד לבן עם 150 מ״ל שמנת מתוקה במיקרו בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה .
- להמיס 250 מטבעות שוקולד חלב עם 200 מ״ל שמנת מתוקה באותו אופן .
- להמיס בפולסים קצרים במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה.
- להמיס 200 גרם שוקולד מריר עם 200 מ״ל שמנת מתוקה באופן הנ״ל
- ממליצה לכל תערובת של שוקולד להשתמש בכד מדידה כדי להקל על שפיכת המסה.
- להניח בכוס 4 כפיות שטוחות של ג’לטין עם 10 כפיות של חלב לערבב טוב ולהשרות בצד למשך 20 דקות , לאחר מכן להכניס למיקרו להמיס 30 שניות לערבב טוב , לחלק את כמות הג׳לטין לשניים , לתערובת של השוקולד הלבן יש צורך ביותר תערובת ג’לטין כך שחצי תערובת אחד נשפוך לתערובת של השוקולד הלבן , את החצי השני נחלק שוב לשניים נערבב חצי תערובת ג’לטין עם המריר והשני עם השוקולד חלב( מקווה שהייתי ברורה בשלב הזה חחח ) , בכל תערובת יש לבצע את התהליך הבא לקחת מעט מן השוקולד להכניס לג׳לטין המומס לערבב וכך לפחות במשך שלוש פעמים עד שהגלטין מאבד מעט מהחום , לאחר מכן להכניס לכל קערת שוקולד ולערבב , כמו כן יש להקציף 500 מל שמנת צמחית עד לקבלת מסה יחסית נפוחה אבל שתהיה מימית ופחות יציבה מקצפות לזילוף , גם את המסה הזאת יש לחלק לשלוש באופן שווה, לערבב עם כל תערובת בנפרד של שוקולד.
- לקחת כוסות מרטיני, לשפוך ראשית את השוקולד החלב, להקפיא לעשר דקות עד להתייצבות , לאחר מכן תערובת שוקולד לבן, הקפאה לעשרים דקות , תערובת שוקולד לבן צריכה יותר הקפאה, האחרונה שכבה של שוקולד מריר, לאחסן בהקפאה.
- במידה ורוצים את הכוסות מרטיני מקושטות בקצה, אז טרם המילוי של המוס, לקחת את הקצה של הכוס לטבול מעט בשוקולד מומס ולאחר מכן לטבול בשוקולד טחון