את המילוי ניתן החליף במה שרוצים! תמיד יוצא טעים 🙂
המרכיבים:
- 500 גרם קמח, קצוי קמח דורום או קמח קשה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית גדושה מלח שולחן
- 1 ביצה
- כ-1 כוס מים קרים
למילוי גבינות:
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 200 גרם גבינת ריקוטה טריה
- 20 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 2 חלמונים
- 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים פרט למים, ומוסיפים את המים בהדרגה לקבלת בצק. מקמחים משטח עבודה, ולשים את הבצק 15 דקות, בלי הנחות, לקבלת בצק חזק וגמיש. עוטפים את הבצק מגבת לחה ושומרים במקרר שעה לפחות.
- מכינים את המילים: מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי. טועמים ומתקנים תיבול.
- להכנת הרביולי: בעזרת מכונת פסטה מרדדים את הבצק לעלה דק וארוך. מחלקים את העלה לשניים. מברישים חלק אחד בביצה, ומניחים עליו בעזרת כף או בעזרת שקית זילוף גבעות קטנות של מילוי במרחק 5 ס”מ זו מזו. מכסים בחלק השני של הבצק.
- מהדקים את הבצק סביב גבעות המילוי ומהן אל השוליים – כך נפטרים מבועות האוויר. בעזרת חותכן עוגיות עגול, או כוס זכוכית, קורצים עיגולי רביולי בקוטר כ-5 ס”מ.
- מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים ו-2 כפות מלח גס במשך 3 דקות. מעבירים ישר לרוטב ומגישים.