מתכון לרוגלך מלוח (17 יח קטנות)🧀
*כוס מדידה חד״פ של שתייה קרה
מצרכים לרוגלך:
- 3 וחצי כוסות קמח לבן מנופה
- 2 כפיות סוכר לבן
- 60 גרם חמאה מומסת
- כוס וחצי חלב פושר
- כפית שמרים יבשים
- קורט מלח
- מילוי לבחירה-השתמשתי בגבינת פרמזן, גבינה צהובה, פסטו ורוטב עגבניות
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח+שמרים+סוכר, מוסיפים את החלב+חמאה ולשים ידני ותוך כדי מוסיפים את המלח ולשים עוד 3-4 דקות
- מתפיחים את הבצק כשעה (עד להכפלת הנפח), לאחר שעה פותחים את הבצק על משטח מקומח למלבן יחסית דק, מורחים שכבה דקה של ממרח פסטו ורוטב עגבניות, מפזרים את הגבינות וחותכים למשולשים (כמו שצירפתי בסרטון האחרון) ומגלגלים לרוגלך *אני ממליצה לשים יותר ממרח וגבינות ממה שאני שמתי (בסרטון) כי בעיניי היה חסר
- חשוב להניח במגש על החלק שסגרנו איתו את הרוגלך לאחר הגילגול בשביל שלא יפתח באפייה
- מניחים מגבת מעל הרוגלך ומתפיחים עוד 20 דקות בערך, לאחר מכן מברישים בחמאה מומסת (לא חמה מידי) ומפזרים פרמזן, מלח גס וצילי חריף (לא חובה)
- אופים כ-20 דקות על אפייה רגילה, 185 מעלות עד לקבל הצבע הרצוי (אז תשימו לב, יכול להיות שצטרכו להוציא לפני/קצת אחרי)
עוד מתכונים ששווה לנסות:
רול ריבת חלב ושוקולד לבן ב-6 מרכיבים
לרשתות החברתיות שלנו:
מתכון של עדן רווח האלופה
Category: