fbpx

רולדה בטעם של פעם, קלה להכנה

Recipe by
סגור לתגובות על רולדה בטעם של פעם, קלה להכנה
Prep: 25 דק' | | Servings: 8-12

 

רולדה בטעם של פעם, קלה להכנה שתגרום לכולם להתמכר..

לרולדה:

  • 4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • קצת יותר משני שליש כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • רבע כוס קקאו מנופה
  • רבע כוס קמח תפוחי אדמה + 1 כף
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות אבקת סוכר

לקצפת

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה
  • חצי חבילה של פודינג וניל
  • 3 כפות סוכר

לקישוט

  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל 190 מעלות משמנים קלות את התבנית הרגילה של התנור, מצפים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.  מפזרים 1 כף קמח תפוחי אדמה ומעל 2 כפות סוכר.
  2. בקערה קטנה מערבבים את הקקאו והקמח תפוחי אדמה,ואבקת האפייה .
  3. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף גמיש. בקערה נפרדת מקרימים את החלמונים עם תמצית הוניל.
  4. מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף החלבונים ומקפלים בעדינות.
  5. מוסיפים את תערובת היבשים ומקפליםלאט לאט פנימה שתשלב היטב. [adinserter block=”1″]
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים היטב. מעבירים אצבע מסביב לדפנות ליישור
  7. אופים 8-10 דקות עד שהיא רכה. זהירות רק שלא תתייבש
  8. מוציאים מהתנור ומניחים ל 2-3 דקות, ובנתיים מעבירים בעדינות סכין מסביב לדפנות.
  9. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר  והפודינג,  שמים הכל על הבצק שלנו בעדינות ומורחים היטב על הכל.מגלגלים הכל שיופרד היטב מנייר האפיה ועד שנוצרת צורה של רולדה.
  10. ממיסים בפולסים במיקרו את השוקולד שלנו ושופכים על הרולדה. אפשר לפזר מעל אוגזי לוז או בוטנים או כל מה שתרצו.

בתאבון!