רולדה בטעם של פעם, קלה להכנה שתגרום לכולם להתמכר..
לרולדה:
- 4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- קצת יותר משני שליש כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- רבע כוס קקאו מנופה
- רבע כוס קמח תפוחי אדמה + 1 כף
- חצי כפית אבקת אפייה
- 3 כפות אבקת סוכר
לקצפת
- 250 מ”ל שמנת מתוקה
- חצי חבילה של פודינג וניל
- 3 כפות סוכר
לקישוט
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל 190 מעלות משמנים קלות את התבנית הרגילה של התנור, מצפים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב. מפזרים 1 כף קמח תפוחי אדמה ומעל 2 כפות סוכר.
- בקערה קטנה מערבבים את הקקאו והקמח תפוחי אדמה,ואבקת האפייה .
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף גמיש. בקערה נפרדת מקרימים את החלמונים עם תמצית הוניל.
- מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף החלבונים ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את תערובת היבשים ומקפליםלאט לאט פנימה שתשלב היטב. [adinserter block=”1″]
- מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים היטב. מעבירים אצבע מסביב לדפנות ליישור
- אופים 8-10 דקות עד שהיא רכה. זהירות רק שלא תתייבש
- מוציאים מהתנור ומניחים ל 2-3 דקות, ובנתיים מעבירים בעדינות סכין מסביב לדפנות.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג, שמים הכל על הבצק שלנו בעדינות ומורחים היטב על הכל.מגלגלים הכל שיופרד היטב מנייר האפיה ועד שנוצרת צורה של רולדה.
- ממיסים בפולסים במיקרו את השוקולד שלנו ושופכים על הרולדה. אפשר לפזר מעל אוגזי לוז או בוטנים או כל מה שתרצו.
בתאבון!