fbpx

רולדה עקיצת דבורה ב-6 שלבים

חלבי
Prep: קצר |

🐝רולדה עקיצת דבורה

המצרכים:

לשקדים מקורמלים:

  • 100 גרם שקדים פרוסים/שבבים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 3 כפות מים
  •  כפית מיץ לימון
  • קורט מלח
  •  2 כפיות חמאה חמאה

לרולדה:

  •  5 ביצים, בטמפרטורת החדר
  •  1/2 כוס סוכר
  •  קורט מלח
  • 2 כפות שמן
  •  1 כפית תמצית וניל
  •  3/4 כוס קמח
  • רבע כפית אבקת אפייה

לקרם וניל-דבש

  •  250 מ”ל שמנת מתוקה
  •  3 כפות פודינג וניל
  • 250 מ”ל (גביע) גבינת שמנת
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 כפות דבש

אופן ההכנה:

1. לשקדים המקורמלים: מרפדים תבנית גדולה במשטח סיליקון או בנייר אפייה ומשמנים היטב. בסיר בינוני מבשלים יחד סוכר, מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט להבה ומבשלים עוד 2-3 דקות תוך בעבוע, עד לקבלת סירופ סמיך מאוד עם בועות קטנות.

2. מוסיפים לסירופ מלח ושקדים ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד שהשקדים מקבלים גוון זהוב יפה. מוסיפים את החמאה, מניחים לה להימס ומערבבים היטב. שופכים מיד את השקדים על תבנית האפייה המשומנת, ובעודם חמים משטחים בעזרת כף בשכבה דקה- זהירות זה רותח!

3. לרולדה: מחממים תנור לחום 180 מעלות. מקציפים ביצים, סוכר ומלח במשך 6-7 דקות, לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן ותמצית וניל ומקציפים קלות להטמעה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה בהדרגה ומקפלים לתערובת חלקה.

4. משטחים את התערובת על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, ואופים 10-12 דקות במדף העליון בתנור. מצננים. אם רוצים ניתן לקלף את נייר האפייה ולגלגל את הרולדה בתוך מגבת נקייה, ולהניח להצטנן כך לתוספת גמישות.

5. לקרם וניל-דבש : מקציפים גבינת שמנת ואבקת סוכר עד לריכוך. מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה, מוסיפים גם תמצית וניל ודבש ומקציפים לקרם יציב. מברישים את הרולדה במעט דבש ומשטחים מעל שני שליש מכמות הקרם. מומלץ להשאיר שוליים ריקים של 2 ס”מ בצד הרחב של הרולדה כדי להקל על הגלגול.

6. מצפים את הרולדה ביתרת הקרם, ומצמידים מעל שקדים מקורמלים בצפיפות. במידת הצורך ניתן לשבור מעט את גושי השקדים או לקצוץ בסכין כדי שלא יתקבלו חתיכות גדולות מדי. מכסים ומקררים לכמה שעות ורצוי מאוד לפני ההגשה להמיס כף דבש במים רותחים ולהרטיב מעט את הרולדה.

 

עוד טעמים באתר שלנו:

פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים

עוגת ביסקוויטים ב30 דקות

 

חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:

לאינסטגרם שלמתכונים ישראל

לפייסבוק של מתכונים ישראל

 

מתכון של sap_kitchen_world

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.