fbpx

תבשיל אורז מלא עם עדשים ופטריות

Recipe by
סגור לתגובות על תבשיל אורז מלא עם עדשים ופטריות
60

מצרכים:

  • 3 כוסות אורז מלא
  • 1 כוס עדשים חומות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון טריות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 גזרים קלופים ומגורדים גס
  • 1 בצל גדול חתוך לפרוסות או קצוץ
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 4 כפיות מלח
  • 7 וחצי כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את האורז והעדשים בהרבה מים, עד שהמים צלולים.
  2. ממלאים מים נקיים, ומשאירים להשרייה במשך כל הלילה.
  3. למחרת – בסיר גדול (עדיף במחבת עמוקה ורחבה עם מכסה) מחממים שמן זית, ומטגנים את הבצל עד להשחמה (לא שרוף).
  4. מוסיפים את הגזר ומאדים 5 דקות.
  5. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומאדים עוד 5 דקות.
  6. מסננים את האורז והעדשים ממי-ההשרייה ומוסיפים אותם לסיר. מאדים עוד 5 דקות.
  7. מערבבים את הירקות עם האורז והעדשים בעדינות.
  8. מוסיפים את התבלינים והמלח ומערבבים שוב. מאדים עוד 5 דקות.
  9. מוסיפים את המים, מערבבים קלות, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  10. לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים, על אש נמוכה, כשעה.

 

בתאבון!