מצרכים:
- 3 כוסות אורז מלא
- 1 כוס עדשים חומות
- 1 סלסלת פטריות שמפניון טריות, חתוכות לקוביות קטנות
- 2 גזרים קלופים ומגורדים גס
- 1 בצל גדול חתוך לפרוסות או קצוץ
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 4 כפיות מלח
- 7 וחצי כוסות מים
אופן ההכנה:
- שוטפים את האורז והעדשים בהרבה מים, עד שהמים צלולים.
- ממלאים מים נקיים, ומשאירים להשרייה במשך כל הלילה.
- למחרת – בסיר גדול (עדיף במחבת עמוקה ורחבה עם מכסה) מחממים שמן זית, ומטגנים את הבצל עד להשחמה (לא שרוף).
- מוסיפים את הגזר ומאדים 5 דקות.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומאדים עוד 5 דקות.
- מסננים את האורז והעדשים ממי-ההשרייה ומוסיפים אותם לסיר. מאדים עוד 5 דקות.
- מערבבים את הירקות עם האורז והעדשים בעדינות.
- מוסיפים את התבלינים והמלח ומערבבים שוב. מאדים עוד 5 דקות.
- מוסיפים את המים, מערבבים קלות, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים, על אש נמוכה, כשעה.
בתאבון!