מצרכים:
- שוקולד מריר – 2 אריזות (200 גרם)
- 2 ביצים מופרדות.
- שמנת מתוקה 32% שומן – קופסת קרטון (250 מ”ל).
- ברנדי – כף (10 מ”ל), או כל ליקר אחר. מי שלא אוהב אפשר גם בלי.
אופן הכנה:
- להמיס את השוקולד המריר בבן-מארי (לא במיקרוגל).
- להפריד בין החלמונים להחלבונים. להקציף את החלבונים לקצף אחיד.
- להקציף את השמנת לקצף אחיד.
- לאחר שהשוקולד נמס היטב והפך לעיסה חלקה ללא גושים – לא לחכות שיתקרר (בגלל הביצים החיות שצריכות מעט אידוי) וישר להכניס את החלמונים ולערבב כל הזמן ידנית (לבחוש ללא הפסקה כדי שלא תיווצר חביתה).
- לכבות את האש ולהוסיף את החלבונים המוקצפים, לערבב היטב, להוסיף את הקצפת (השמנת המוקצפת), לבסוף להוסיף את הברנדי ולערבב עד שהעיסה הופכת להיות אחידה (הערבוב צריך להיות עדין ולא גס).
- למזוג לכוסות, לכסות בניילון נצמד או מכסה ולהכניס למקרר למשך לילה שלם. הרי לכם מוס שוקולד מריר פשוט שכולם יאהבו.
- בתיאבון (: