fbpx

מעקודה – פשטידה מרוקאית מסורתית

Recipe by
סגור לתגובות על מעקודה – פשטידה מרוקאית מסורתית
60
Cook: 25

מצרכים

4 ביצים טריות
2 ביצים קשות
3 יחידות תפו”א בינוני מבושל ומעוך לפירה
1/2 מיכל שימורים של פטריות חתוכות
1/2 מיכל שימורים של אפונה וגזר / 2 כפות אפונה קפואה +2 כפות גזר גמדי קפוא חתוך לקוביות
1 כפית מיץ לימון
1כף אבקת מרק עוף
מלח,פלפל לפי הטעם
1 כף כורכום
1שקית אבקת אפיה
5 כפות שמן

אופן ההכנה

את תפו”א מועכים לפירה ומבליעים ביצה אחר ביצה מוסיפים את התבלינים ומוסיפים את השימורים והירקות הקפואים בחתיכות קטנות כמו כן חותכים את הביצים הקשות לקוביות ומערבים הכל יחד. מוסיפים את אבקת האפיה ו-2 כפות שמן לבלילה. (הבלילה מעט נוזלית וסמיכה)

בסיר של ג’חנון שמים 3 כפות שמן מחממים עד שנוצרות בועות קטנות. מוזגים מעל את הבלילה ומיישרים קו. מבשלים על אש גבוהה למשך 2-3 דקות מתחיל להיווצר קרום חום שזוף סביב הבלילה מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

מעבירים להמשך בישול/אפיה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. למשך 20 דקות בערך עד שהבלילה מתייצבת ומשחימה מעט . ניתן לבדוק על ידי הנעה קלה של הסיר ואם הבלילה עדיין לא יציבה להמשיך לאפות.

מוציאים מהתנור ומניחים מעט להתקרר. לוקחים צלחת הגשה ומכסים את הסיר ביד אחת אוחזים את הצלחת וביד השניה הופכים את הסיר כך שהפשטידה מוגשת ישירות על הצלחת.

מניחים להתקרר ואוכלים מהר כל עוד זה חמים הטעם משגע ומטריף חושים … בתאבון ובהצלחה .. 🙂