fbpx

מתכון לניוקי (כשר לפסח)

Recipe by
סגור לתגובות על מתכון לניוקי (כשר לפסח)
פרווה
Prep: בינוני | | Servings: 2 צלחות

מרכיבים

  • 1 קילו תפו”א
  • 1 כוס מלח גס
  • 1 ביצה + חלמון
  • 100 גרם קמח תפו”א
  • 100 גרם קמח מצה
  • 20 גרם מלח דק
  • 2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. בתור התחלה נפזר על תבנית אפיה מלח גס ועליו נניח את תפוחי האדמה שלנו, נכניס לתנור ונאפה במשך כשעה על חום של 180 מעלות.
  2. נרוקן את התפו”א מתוכנם ונמעך עד שלא נשארים גושים.
  3. מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח והשמן, עם התפו”א עד לקבלת גוש אחיד.
  4. מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
  5. מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.