fbpx

ספיישל שבועות – עוגת נוטלה קלה להכנה וללא אפיה!!!

Recipe by
סגור לתגובות על ספיישל שבועות – עוגת נוטלה קלה להכנה וללא אפיה!!!
Prep: 60 דק' | | Servings: 8-12

 

לתחתית

  • 350 גרם עוגיות אוראו
  • 110 גרםחמאה מומסת

מְלִית

  • 750 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם שמנת מתוקה (35% שומן), קר
  • 1/2 כוס (140 גרם) נוטלה
  • 2 כפיות (10 גרם) תמצית וניל
  • 1/2 כוס (65 גרם) אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מקמו את עוגיות האוראו בקערה של מעבד מזון. להפעיל עד קבלת מרקם פירורי אחיד. להוסיף חמאה מומסת ומעבדים עד קבלת מרקם שווה.
  2. לוחצים את התערובת לתוך חתית של תבנית קפיצית משומנת 20 סנטימטר באמצעות גב של כף והאצבעות במידת הצורך. שומרים בקירור עד שהמילוי מוכן.
  3. מכינים את המילוי. בקערה מערבבים את גבינת השמנת, תמצית הווניל, אבקת הסוכר ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  4. בקערה אחרת מערבבים את השמנת עד מרקם חלק ומגרה. בהדרגה לקפל את הקצפת לתוך תערובת גבינת שמנת.
  5. מחלקים את התערובת לשניים. מקפלים נוטלה במחצית אחת של התערובת.
  6. 6.שימו את התערובות לתוך התבנית המוכנה עם 3 כפות גדולות של תערובת גבינת שמנת ורווח ביניהם וביניהם למלא את הפערים עם 3 כפות גדולות של תערובת נוטלה. חזרו על הפעולה עבור השכבה השנייה.דפקו בעדינות על התבנית כדי לפזר באופן שווה את  התערובת בתבנית.
  7. בעזרת סכין ליצור מערבולות על החלק העליון והתחתון גם כן.
  8. להכניס למקרר ל 6 שעות או אפילו לילה.

בתאבון!