תבנית טארט מלבנית מתפרקת או אינגליש קייק חד-פעמית נמוכה בגודל 8×27 ס”מ:
לקלתית:
- 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 1 ביצה + 1 חלמון
למלית:
- 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
- 75 גרם (1/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
- 2 ביצים גדולות (L)
- 120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס אגוזים (מלך, פקאן, קשיו, צנוברים) קלויים קלות
אופן ההכנה:
- מכינים את הקלתית: מערבלים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 13×35 ס”מ. מרפדים את תחתית
ודפנות התבנית, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומוציאים בצק עודף. אם מכינים בתבנית
חד-פעמית, מרפדים רק את תחתית התבנית. - דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפ’ ל-150 מעלות.
- מכינים את המלית ואופים: מערבבים שני סוגי סוכר, ביצים, שמנת מתוקה ותמצית וניל בקערה.
- מוסיפים חמאה מומסת ואגוזים ומערבבים היטב. יוצקים על הקלתית ומחליקים.
- אופים כ-30 דקות עד הזהבה קלה והתייצבות. מגישים חמים.
- מכסים בניילון נצמד ומאחסנים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 10 ימים.
- *במקום תערובת האגוזים משתמשים בתערובת של שקדים, אגוזי מקדמיה וברזיל קלויים קלות וקצוצים גס.