fbpx

עוף בתנור עם ירקות

Recipe by
סגור לתגובות על עוף בתנור עם ירקות

המצרכים לרוטב:

1/3 כוס שמן זית
2 כפות רוטב סויה
1/2 1 כפות דבש
3 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת שום גבישי
1/2 כפית פפריקה מתוקה או תבלין גריל עוף

לעוף ולירקות:

6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים או בקליפתם
2 בטטות בינוניות
2 בצלים בינוניים
1 ראש שום
5 כרעי עוף (אפשר חתוכות לשוקיים ולירכיים), נקיות

  • אופן הכנה:
  • מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מניחים על התבנית נייר אפייה או רדיד אלומיניום.
  • הרוטב: יוצקים לקערה את שמן הזית, הסויה, הדבש ומיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
  • תפוחי האדמה: אם הם גדולים, חוצים אותם לאורכם.
  • הבטטות: קולפים את הבטטות ומשאירים אותן שלמות.
  • הבצל: קוטמים את שני קצות הבצל וקולפים את הקליפה החומה. חוצים כל בצל לאורכו.
  • השום: אפשר לחצות את השום לרוחב, בקליפתו, ואפשר לפרק אותו לשיניים, שאותן אפשר לקלף או לא – לשיקולכם
  • הציפוי ברוטב: מכניסים כמה מהכרעיים לקערת הרוטב והופכים אותן מצד לצד. מורחים עליהן את הרוטב (בידיים) כך שיעטוף אותן לגמרי. מרימים את הכרעיים, מניחים לשאריות הרוטב לטפטף לקערה ומניחים אותן על צד העור בתבנית. מכינים כך את כל הכרעיים.
  • מכניסים לקערה את הירקות והופכים־עוטפים גם אותם ברוטב. מניחים את הירקות בתבנית, בין חלקי העוף.
  • האפייה: מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים 45 דקות.
  • מוציאים את התבנית בזהירות (מומלץ בעזרת כפפות מיוחדות או 2 מגבות מטבח יבשות ועבות), הופכים את חלקי העוף לצד השני (בעזרת מלקחיים או מזלג וכף), הופכים גם את הירקות.
  • מחזירים את התבנית לתנור ואופים כחצי שעה (אולי מעט יותר, תלוי בגודל הכרעיים ובתנור), עד שפני העוף שחומים. פותחים את התנור, שולפים מעט את התבנית, נועצים מזלג בעוף
  • ומנתקים חתיכה קטנה. טועמים. בשר העוף צריך להתנתק בקלות ולהיות רך. נועצים קצה סכין חד בתפוחי האדמה והבטטות – הסכין צריך לעבור בקלות. אם העוף עדיין לא מוכן, אופים עוד 10 דקות ובודקים שוב.
  • מוציאים ומגישים חם.
    ניתן לשמור בכלי סגור במקרר, עד 3 ימים. מחממים כ־2 דקות בתנור מיקרוגל, או כ־10 דקות בתנור שחומם לחום בינוני.