בצק פריך
- 1 חב’ בצק פריך מוכן
או מתכון לבצק פריך:
- 300 ג’ קמח
- 200 ג’ חמאה
- 100 ג’ סוכר
- 1 ביצה או 2 חלמונים
- קורט מלח
- שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים.
- מוסיפים את הביצה ממשיכים לערבל עד שנוצר גוש של בצק. לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה.
- לפני הרידוד לפזר מעט קמח על משטח העבודה.
למלית התפוחים:
- 4 תפוחים
- 3 כפות סוכר חום
- חצי כפית קינמון
- 25 ג’ חמאה
- 5-6 כפות ריבה
לפיזור על העוגיות:
- קערית נפרדת – כף ריבה מהולה בכף מים
- קערית נוספת – 3 כפות סוכר חום+חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים.
- מחממים במחבת החמאה, סוכר וקינמון ומערבבים עד לקבלת נוזל סמיך.
- מוסיפים התפוחים, מערבבים ונותנים לזה להתבשל כחמש עשר דקות על אש נמוכה עד שהתפוחים משחימים. (לא צריך יותר מעשר דקות.).
- מרדדים בצק פריך לעלה דק. מורחים שכבת ריבה ומפזרים מעל את התפוחים.
- את החצי השני של הבצק הפריך מרדדים לעלה ופורסים לפסים ישרים.
- על הבצק יוצרים פסים של שתי וערב.
- אחרי שהפסים מוכנים, מוהלים בקערית כף ריבה עם כף מים ומורחים בעדינות עם מברשת את הפסים.
- מערבבים 2 סוכר חום עם חצי כפית קינמון ומפזרים מעל הריבה.
- קורצים עיגולים ומעבירים לדף אפיה משומן בתבנית אפיה משומנת.
- אופים ב-180 מעלות כעשר דקות- רבע שעה או עד שהעוגיות מזהיבות.
בתאבון!