חומרים להכנת 24 עוגיות
- 125 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר חום דמררה (240 גר’)
- 3 כפות סוכר לבן (60 גר’)
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
- ¾ 1 כוסות קמח (250 גר’)
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- ½ 1 כפיות קפה נמס
- ½ 1 כוסות פצפוצי שוקולד או שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה:
- 1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות
- 2. במיקסר מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי (30 שניות בערך)
- 3. מוסיפים ביצה מעורבלת ותמצית וניל וממשיכים להקציף עוד 30 שניות
- 4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים בהדרגה למיקסר כשהוא נמצא על מהירות נמוכה. לבסוף מוסיפים את הקפה והשוקולד ומערבבים מעט
- 5.צרו כדורים קטנים בגודל של כדור שוקולד, הניחו על התבנית ללא מעיכה. כך יצאו לכם עוגיות פריכות בצדדים ורכות במרכז.
- 6. אופים למשך 20 דקות עד שזהוב בקצוות. (תזהרו מאפיית יתר, זה מייבש את העוגיות!) יש לחכות שהעוגיות יתקררו לגמרי כי הן משנות את המרקם שלהם מרך לפריך במהלך תהליך הקירור.