המצרכים:
- 500 גר’ פרגיות חתוכות לקוביות
- 1/2 כוס טריאקי או 1/3 כוס סויה + 2-3 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן שומשום
- 2-3 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל שחור
- כוסברה (לא חובה)
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות
- 2-3 כפות שמן קנולה
- מקלות לשיפוד הפרגיות
- סומסום לקישוט
לאורז:
- 2-3 כפות שמן קנולה
- כוס וחצי אורז פרסי
- 2-3 כפות שמן שומשום
- כוס וחצי- 2 מים חמים
- מלח ופלפל שחור
- 2-3 גבעולים של בצל ירוק חתוך לעיגולים
אופן ההכנה:
- יוצקים בקערה את הסויה, הסוכר, שמן השומשום, השום, המלח (בזהירות, הסויה כבר מלוחה), הפלפל השחור והכוסברה ומערבבים.
- מערבבים פנימה את הפרגיות ונותנים להן לנוח בתערובת כ-15 דק’.
- בינתיים מכינים את האורז: מחממים שמן בסיר, שופכים את האורז ומערבבים על אש בינונית 5 דק’. מוסיפים את שמן השומשום, המלח והפלפל, מוסיפים את המים החמים ומבשלים על אש נמוכה 18 דק’ (בלי לפתוח מכסה). מכבים את האש ומניחים בסיר הסגור עוד 10 דק’.
- משפדים את הפרגיות עם קוביות בצל (כמובן שאפשר להוסיף כל ירק שרוצים).
- מחממים מעט שמן במחבת ומניחים את השיפודים.
- מסובבים את הפרגיות כך שיתבשלו מכל הצדדים, כ-2-3 דק’ מכל צד.
- מניחים את האורז בצלחת, מפזרים מעל את הבצל הירוק והסומסום ומניחים את שיפודי הפרגית.
בתאבון!