עוגת נוטלה עם גבינה, עוגה מטריפה לכל אחד, מתכון קל.
חומרים
לבסיס (לתבנית 26):
- 250 גרם עוגיות אוראו ללא הקרם
- 6 כפות (80 גרם) חמאה
לשכבת הגבינה:
- 1 קילו גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס(175 גרם) + 2 כפות שמנת מתוקה
- 2/3 כוס (190 גרם) נוטלה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפיות תמצית וניל
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
לקרם נוטלה:
- 2/3 כוס (190 גרם) נוטלה
- 1/3 כוס (80 גרם) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
להכנת הבסיס:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מורידים את הקרם בין העוגיות ומרסקים אותן במעבד מזון.
- ממיסים את החמאה ושופכים מעל העוגיות. מערבבים עד לאיחוד התערובת למרקם חול רטוב.
- בתבנית קפיצית 26 ס”מ מהדקים בעזרת כף את התערובת, אופים בתנור 13-15 דקות, מוציאים ומצננים בצד.
- מורידים את החום בתנור ל-150 מעלות.
להכנת שכבת הגבינה:
- מערבבים בקערה את הסוכר והקורנפלור.
- בקערה גדולה מערבלים את גבינת השמנת ו3/4 כוס מהשמנת המתוקה עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית כי השמנת הפכה לקצפת (זה חשוב בכדי להצליח לשמור על האפקט של שתי שכבות נפרדות).
- בהדרגה מוסיפים את הסוכר והקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים שוב. בהדרגה מוסיפים את הביצים ומערבבים, כל פעם ביצה אחת.
- בקערה נפרדת, שומרים בצד 1/3 מתערובת גבינת השמנת שלנו. מוסיפים נוטלה ו2 כפות של שמנת מתוקה על ה1/3 של התערובת ששמנו בצד.
- שופכים את תערובת השמנת המתוקה על התחתית שלנו. מעל שופכים את תערובת הנוטלה שלנו מעליהם בעדינות רבה!
- אופים בתנור במשך 45-55 דקות ב-150 מעלות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך עוד שעה.
- מוצאים את העוגה מהתבנית ומצננים לטמפרטורת החדר.
להכנת קרם הנוטלה לציפוי:
- מרתיחים שמנת מתוקה ומוסיפים נוטלה. מערבבים היטב ושופכים מעל העוגה באופן שווה.
- מכסים את העוגה ושמים במקרר למשך הלילה.
- מקשטים עם אגוזי לוז קצוצים לפני הגשה.
בתאבון!!
הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure“