מצרכים לבצק :
- 1 ¼ חלב תנובה או מים
- 1 ¼ כוס מים
- 200 גרם חמאת תנובה או מרגרינה
- 2 כוסות קמח
- 7 ביצים
- ½ כפית מלח
- 1 כף סוכר
למילוי:
- 500 מ”ל קצפת צמחית או שמנת להקצפה 32% או 38%
לרוטב:
- 1 כוס סוכר
- 125 מ”ל קצפת שמנת להקצפה 32% או 38%
הוראות הכנה:
- לבצק: שמים בסיר חלב, מים, חמאה,סוכר ומלח. מניחים על להבה בחום בינוני ומביאים עד סף רתיחה כך שהחמאה תימס. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח.
- מערבבים היטב, כך שלא יהיו גושים, מחזירים לאש ומערבבים עוד מספר דקות.
- מעבירים את הבצק לקערת המערבל. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים באמצעות וו הגיטרה, כך שכל הביצים נספגות פנימה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-170 מעלות. בעזרת מזלף או בעזרת כף צרים כדורים מהבצק (כל כדור בגודל של אגוז מלך) ומניחים בתבנית במרווח של כ-5 סנטימטר אחד מהשני (הקפידו על המרחק, שכן הפחזניות משלשות את גודלן). מכניסים לתנור ואופים כ- 50 דקות, עד לקבלת צבע חום-זהוב (אין לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה) . מניחים להתקרר.
- לרוטב: שמים בסיר 1 כוס סוכר ו-1/4כוס מים ומבשלים על להבה בינונית, עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום-ענבר. מורידים מהאש, מוסיפים מעט מהקצפת הצמחית (נוזל ללא הקצפה) ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את שאר הקצפת ומערבבים, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
- למילוי: מקציפים בקערה את הקצפת הצמחית, עד לקבלת קצף יציב.
- חותכים כל פחזנית במרכז, ממלאים בקצפת ויוצקים מעל את רוטב הקרמל.