fbpx

פחזניות במילוי קצפת טעימה

Recipe by
סגור לתגובות על פחזניות במילוי קצפת טעימה

 

מצרכים לבצק :

  • 1 ¼ חלב תנובה או מים
  • 1 ¼ כוס מים
  • 200 גרם חמאת תנובה או מרגרינה
  • 2 כוסות קמח
  • 7 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף סוכר

למילוי:

  • 500 מ”ל קצפת צמחית או שמנת להקצפה 32% או 38%

לרוטב:

  • 1 כוס סוכר
  • 125 מ”ל קצפת שמנת להקצפה 32% או 38%

 

 

הוראות הכנה:

  1. לבצק: שמים בסיר חלב, מים, חמאה,סוכר ומלח. מניחים על להבה בחום בינוני ומביאים עד סף רתיחה כך שהחמאה תימס. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח.
  2. מערבבים היטב, כך שלא יהיו גושים, מחזירים לאש ומערבבים עוד מספר דקות.
  3.  מעבירים את הבצק לקערת המערבל. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים באמצעות וו הגיטרה, כך שכל הביצים נספגות פנימה.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-170 מעלות. בעזרת מזלף או בעזרת כף צרים כדורים מהבצק (כל כדור בגודל של אגוז מלך) ומניחים בתבנית במרווח של כ-5 סנטימטר אחד מהשני (הקפידו על המרחק, שכן הפחזניות משלשות את גודלן). מכניסים לתנור ואופים כ- 50 דקות, עד לקבלת צבע חום-זהוב (אין לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה) . מניחים להתקרר.
  5. לרוטב: שמים בסיר 1 כוס סוכר ו-1/4כוס מים ומבשלים על להבה בינונית, עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום-ענבר. מורידים מהאש, מוסיפים מעט מהקצפת הצמחית (נוזל ללא הקצפה) ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את שאר הקצפת ומערבבים, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
  6. למילוי: מקציפים בקערה את הקצפת הצמחית, עד לקבלת קצף יציב.
  7. חותכים כל פחזנית במרכז, ממלאים בקצפת ויוצקים מעל את רוטב הקרמל.