fbpx

מתכון לעוגת ביסקוויטים שוקולד ללא אפיה! – כולל סרטון

Recipe by
סגור לתגובות על מתכון לעוגת ביסקוויטים שוקולד ללא אפיה! – כולל סרטון
| Servings: 10
עוגת ביסקוויט שוקולד קלה להכנה

מתכון לעוגת ביסקוויטים 

מצרכים:

  • 800 גרם ביסקוויטים
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזים קלויים, קצת חתוכים

לסירופ השוקולד העוגה:

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1 כוס (2240 מ”ל) מים
  • 2/3 כוס (150גרם) חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל

לגנאש השוקולד:

  • 1/2 כוס (120 גרם) שמנת (35 % שומן)
  • 120 גרם שוקולד מריר, חתוך

 

אופן ההכנה:

  1. שברו את הביסקווטים לחתיכות קטנות בתוך קערה גדולה.
  2. חמם מחבת לא דביקה לחום בינוני-גבוה וקלו את האגוזים כ-5 דקות, ערבבו באופן רצוף כדי לשמור על אחידות הקלייה, לאחר מכן צרפו את האגוזים לשברי ביסקוויטים.
  3. הכנת ציפוי השוקולד. במחבת קטנה הוסיפו את הסוכר ואבקת הקקאו, ערבבו ושפכו פנימה את המים לאט ובהדרגה, הוסיפו את החמאה, וחממו בחום בינוני, הביאו לרתיחה כ7-8 דקות תול כדי ערבוב. הסירו מהגז והוסיפו את תמצית הוניל, כעת תנו להכל נוח כ10-15 דקות.
  4. שפכו אל תערבות הביסקוויטים את סירופ השוקולד ועררבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד בעזרת כף גדולה.
  5. העבירו את הכל לתוך תבנית לא נדבקת ( 23 סנטימטר), או לתבנית אפיב עם נייר אפיה מתחת.
  6. לחצו עד ליצירת משטח אחיד בעזרת הצד האחורי של כף או כל כלי אחר.
  7. כסו והכניסו למקרר ל-30 דקות עד 1 שעה, לפני הכנת גנאש השוקולד.
  8. הכנת גנאש השוקולד. הכנס שמנת למחבת והבא כמעט עד לרתיחה ( חם מעט ).
  9. שפכו את השמנת החמה מעל השוקולד מריר החתוך, תנו לזה לנוח דקה.. כעת ערבבו באופן אחיד עד לקבלת מרקם אחיד ומגרה.
  10. שפכו את הגנאש מעל עוגת השוקולד ביסקווי, ותנו לזה לנוח במקרר לעוד 3-4 שעות לפני ההגשה.
  11. קשטו מעל העוגה עם מעט אגוזים קלויים.

בתאבון!

 

הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure