מצרכים:
- 800 גרם ביסקוויטים
- 1 כוס (100 גרם) אגוזים קלויים, קצת חתוכים
לסירופ השוקולד העוגה:
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
- 1 כוס (2240 מ”ל) מים
- 2/3 כוס (150גרם) חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
לגנאש השוקולד:
- 1/2 כוס (120 גרם) שמנת (35 % שומן)
- 120 גרם שוקולד מריר, חתוך
אופן ההכנה:
- שברו את הביסקווטים לחתיכות קטנות בתוך קערה גדולה.
- חמם מחבת לא דביקה לחום בינוני-גבוה וקלו את האגוזים כ-5 דקות, ערבבו באופן רצוף כדי לשמור על אחידות הקלייה, לאחר מכן צרפו את האגוזים לשברי ביסקוויטים.
- הכנת ציפוי השוקולד. במחבת קטנה הוסיפו את הסוכר ואבקת הקקאו, ערבבו ושפכו פנימה את המים לאט ובהדרגה, הוסיפו את החמאה, וחממו בחום בינוני, הביאו לרתיחה כ7-8 דקות תול כדי ערבוב. הסירו מהגז והוסיפו את תמצית הוניל, כעת תנו להכל נוח כ10-15 דקות.
- שפכו אל תערבות הביסקוויטים את סירופ השוקולד ועררבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד בעזרת כף גדולה.
- העבירו את הכל לתוך תבנית לא נדבקת ( 23 סנטימטר), או לתבנית אפיב עם נייר אפיה מתחת.
- לחצו עד ליצירת משטח אחיד בעזרת הצד האחורי של כף או כל כלי אחר.
- כסו והכניסו למקרר ל-30 דקות עד 1 שעה, לפני הכנת גנאש השוקולד.
- הכנת גנאש השוקולד. הכנס שמנת למחבת והבא כמעט עד לרתיחה ( חם מעט ).
- שפכו את השמנת החמה מעל השוקולד מריר החתוך, תנו לזה לנוח דקה.. כעת ערבבו באופן אחיד עד לקבלת מרקם אחיד ומגרה.
- שפכו את הגנאש מעל עוגת השוקולד ביסקווי, ותנו לזה לנוח במקרר לעוד 3-4 שעות לפני ההגשה.
- קשטו מעל העוגה עם מעט אגוזים קלויים.
בתאבון!
הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure“