מצרכים:
לתערובת הפירורים:
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס קמח
- 1/4 כוס שיבולת שועל
- 3 כפות (45 גרם) חמאה
- 1/2 כפית קינמון
לתערובת הפנקייק:
- 1 ורבע כוס קמח
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 וחצי כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1 ביצה
- 1 כוס חלב
- 2 כפות שמן צמחי
- תפוח אחד ירוק ויפה, קלוף וחתיוך לקוביות
אופן הכנה:
- מכינים את תערובת הפירורים – במחבת מערבבים את הסוכר החום, קמח, שיבולת השועל והקינמון. חותכים פנימה את החמאה ומערבבים עד לתערובת אחידה (כמו בסרטון).
- מכינים את תערובת הפנקייק – במחבת אחרת, מערבבים את הקמח עם הסוכר, אבקת האפיה, המלח, הקינמון והאגוז. מוסיפים את הביצה, החלב והשמן הצמחי. מערבבים עד לתערובת אחידה
- מקלפים וותכים את התפוח לקוביות, מערבבים עם תערובת הפנקייק.
- מחממים מחבת (עדיף מחבת לא דביקה) בחום בינוני,לכל פנקייק שפכו פנימה כ1/4 כוס מהתערובת. הוסיפו כ2 כפות מתערובת הפירורים שהכנו.
- בשלו במשך 2-3 דקות, או עד שהתערובת מעט מבעבעת, כעת הפכו לעוד 2-3 דקות
- מגישים עם מייפל או סירופ שוקולד או אבקת סוכר:)
בתאבון!
הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure“