fbpx

עוגת מוס שוקולד לבן עם מוס תותים מטריפה! – כולל סרטון

Recipe by
סגור לתגובות על עוגת מוס שוקולד לבן עם מוס תותים מטריפה! – כולל סרטון
40
| Servings: 10-12


 

מצרכים:

  • 250 גרם ביסקויטים/קרקרים
  • 6 כפות 80 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס

להכנת מוס השוקולד הלבן:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 350 גרם שמנת (35% שומן) קרה
  • 1/2 כף (5 גרם) אבקת ג’לטין
  • 2 כפות (30 גרם) מים קרים

להכנת מוס התותים:

  • 300 גרם תותים טריים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כף (5 גרם) אבקת ג’לטין
  • 2 כפות (30 גרם) מים קרים
  • 200 גרם שמנת (35% שומן) קרה

לקישוט:

  • תותים טריים חתוכים לפרוסות (אפשר להשתמש במה שמתחשק)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את רוטב התותים. חותכים את התותים לרבעים ושמים במחבת קטנה ושופכים פנימה את הסוכר והתותים בחום בינוני עד שהסוכר מומס מסירים מהאש. מכניסים לבלנדר עד לקבלת מרקם נוזלי. מניחים בצד עד להכנת הג’לטין.
  2. ממיסים את הג’לטין עם 2 כפות המים הקרים ונותנים לזה להתנפח כ5 עד 10 דקות. מחממים במחבת על חום נמוך עד שהג’לטין מומס, מסירים מהאש ושופכים על תערובת התותים. משאירים בצד להתקררות בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את תחתית העוגה. מכניסים את הביסקויטים/קרקרים למעבד מזון עד לקבלת פירורים. הוסיפו פנימה את החמאה המומסת/שמן הקוקוס והמשיכו לערבב היטב.
  4. שטחו את התערובת על תבנית 20 סנטימטר בעזרת כף כמו בסרטון. הכניסו למקרר עד לסיום הכנת מוס השוקולד הלבן (יאמיי).
  5. מכינים את מוס השוקולד הלבן. שמים את השוקולד בקערה ושופכים 150 גרם שמנת פנימה. הניחו את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בשיטת הבן מארי). ערבבו עד שהשוקולד נמס. בנתיים בצד שימו את הג’לטין עם המים הקרים 5-10 דקות עד שיתנפח. הניחו את הג’לטין בחום נמוך עד שיומס. שופכים את הג’לטין לתערובת השוקולד הלבן המומס. מניחים בצד להתקרר.
  6. ערבבו במיקסר (טרפו) את 200 גרם השמנת הקרה עד לקבלת מרקם מגרה. הוסיפו את תערובת השוקולד הלבן וערבבו היטב.
  7. שפכו את המוס שוקולד הלבן על התחתית שבתבנית והכניסו למקרר 15 עד 20 דקות להתייצבות.
  8. הכינו את מוס התותים. ערבבו במיקסר (טרפו) את  השמנת הקרה עד לקבלת מרקם מגרה. הוסיפו את תערובת התותים וערבבו היטב. שפכו על מוס השוקולד הלבן המיוצב שלנו.
  9. הכניסו למקרר את העוגה לפחות 4 שעות או ללילה להתייצב לגמרי לפני ההגשה. בעזרת סכין חמה עברו בקצוות להפרדת העוגה מהתבנית

בתאבוןןןן!

הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure