מצרכים:
- 120גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס 110 גרם חמאה
- 2 ביצים גדולות
- 1 ורבע כוס 250 גרם סוכר
- 1 כפית (5 גרם) תמצית וניל
- 1 כוס 125 גרם קמח
- 1/2 כוס 60 גרם אבקת קקאו
- 1/2 כפית (3 גרם) מלח
- 1/2 כפית כפית (2 גרם) אבקת סודה
- 1 וחצי כוסות (240 גרם) שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- חממו תנור מראש לחום של 165 מעלות. בקערה בינונית ערבבו את הקמח, הקקאו, ארבקת האפיה והמלח. הניחו בצד.
- המיסו את החמאה ואת השוקולד המריר יחד בחום נמוך בבן מארי. הסירו מהחום והויספו תמצית וניל.
- הוסיפו את הביצים והסוכר במיקסר עד מרקם רך ואוורירי, כ-3 דקות. הוסיפו את תערובת השוקולד וערבבו עד קבלת מרקם אחיד.
- הוסיפו את תערובת הקמח וערבבו. קפלו פנימה את השוקולד צ’יפס או שבבי השוקולד שלנו.
- בתבנית עם נייר אפיה, הניחו כף וחצי של התערובת במרחק 5 ס”מ בערך אחד מהשני (שלא יתחברו וידבקו יחד)
- אפו לא יותר מ-13 דקות בדיוק!, העוגיות מוכנות שהם מעט חזקות אך באותה העת רכות באמצע שלהן. הסירו אותם מהתבנית והניחו בצד להתקרר מעט.
בתאבון!!
הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure“