fbpx

אמפנדס במילוי ירקות! טעים טעים – כולל סרטון

Recipe by
סגור לתגובות על אמפנדס במילוי ירקות! טעים טעים – כולל סרטון
60+
| Servings: 17


 

אמפנדס נהדרים מהמטבח הארגנטינאי!

מצרכים:

לבצק האמפנדס –

  • 1 ורבע כוס קמח
  • 1 חמאה (110 גרם) קרה, חתוכה לקוביות.
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 עד 6 כפות מי קרח קפואים!

מילוי האמפנדס:

  • 2 כפות שמת זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר בינוני  מגורד בפומפיה
  • 4 שיני שום חתוכים
  • 4 או 5 פטריות בינוניות חתוכות
  • 1/2 גמבה אדומה
  • בזיליקום טרי קצוץ
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל
  • 1/3 כוס גבינה מגורדת בפומפיה

ציפוי:

  • ביצה
  • אפשר גם סומסום / קצח

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקמח. שפכו את הקמח והמלח לקערה, הוסיפו את החמאה, בעזרת בלנדר או מזלג מעכו את התערובת עד שנוצרים פרורים קטנים, לאט ערבבו את המים פנימה עד קבלת בצק. עטפו בניילון נצמד  רדדו מעט והכניסו למקרר לשעה לפחות.
  2. במחבת גדולה חממו את השמן זית בחום בנוני, הוסיפו את הבצל והזהיבו. הוסיפו את השום, גזר הגמבה, הפטריות ורוטב הסויה עד שהמים שלהם מתאדים. המניכו את החום והוסיפו את הבזיליקום והפטרוזילה, מלח ופלפל. הסירו מהאש והניחו בצד להתקרר.
  3. חממו תנור לחום של 180 מעלות, הניחו נייר אפיה בתבנית.
  4. במשטח מקומח רדדו את הבצק לגובה של 4 מ”מ בערך (כמו בסרטון). חתכו לעיגולים בעזרת כלי עזר כמו בסרטון. צרו כ 16-17 עיגולים.
  5. הניחו כף מלאה במילוי אמפנדס לכל אחד מהאמפנדס שהכנו, אפשר להוסיף גבינה מעל.
  6. שימו מעט מים בקצוות העיגולים שיסגרו יותר בקלות.
  7. סגרו את האמפנדס בעזרת מזלג טוב טוב.
  8. הניחו את המאפנדוס בתבנית שהכנו מראש, הברישו עם ביצה טרופה. הכניסו לתנור כ25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב חום.
  9. הניחו להתקרר מעט לפני ההגשה.

בתאבון!!

  • אפשר להתמש באיזה ירק שרוצים ואפשר גם בלי גבינה.

הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure