fbpx

דונאטס בציפוי שוקולד נוטלה קל להכנה! – כולל סרטון

Recipe by
סגור לתגובות על דונאטס בציפוי שוקולד נוטלה קל להכנה! – כולל סרטון
| Servings: 12-16


 

מצרכים:

  • 2 וחצי כוסות (315 גרם) קמח
  • 1/2 כפית (2 גרם) מלח
  • 1/3 כוס (66 גרם) סוכר
  • 15 גרם שמרים טריים (1 כפית שמרים יבשים)
  • 1 כפית (5 גרם) סוכר
  • 2 כפות (28 גרם) חמאה מומסת
  • 2/3 כוס (160 מליליטר) חלב פושר
  • 1 ביצה, טרופה
  • אם תרצו להוסיף: וניל, גרידת לימון, קינמון, וכו’…

אופן ההכנה:

  1.  להקציף בקערה גדולה יחד את הקמח, מלח ו 1/3 כוס סוכר .
  2. בקערה קטנה מערבבים שמרים טריים עם סוכר 1 כפית עד שהוא הופך לנוזל. ממיסים שמרים בחלב 1/3 כוס ולאחר מכן להוסיף את תערובת הקמח. מוסיפים את החמאה, הביצה ושאר החלב ולהתחיל ללוש עד מרקם חלק מעט ולקחת את הבצק גם מהצדדים של הקערה.
  3. מכסים בניילון נצמד. תן לו לנוח כ שעה אחת בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. על משטח מקומח, באמצעות מערוך רדדו את הבצק עד 1 סנטימטר.
  5. השתמשו בכלי עגול (7.5 ס”מ) לחתוך את הדונאטס ועשו חור באמצע בערך בגודל של 3 ס”מ .
  6. משאריות הבצק חוזרים על התהליך.
  7. מניחים את הדונאטס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, במרחק 3 סנטימטר בערך זה מזה. מכסים בניילון נצמד ולתת לשבת במשך כ -30 דקות.
  8. מחממים תנור כ-190 מעלות.
  9. אופים את הסופגניות במשך 8-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב מעט.  לא לבשל את יותר מידי.
  10. בעוד הם מתקררים בצד נכין את זיגוג הנוטלה.
  11. בקערה לשלב נוטלה עם שמנת ואם זה עדיין סמיך מדי בהדרגה מוסיפים שמנת עד לקבלת המרקם הרצוי.
  12. טובלים את הדונאטס עד לאמצע, להשתמש בסכין כדי להסיר את הזיגוג במידת הצורך ולהוסיף אגוזים קצוצים.

 

בתאבון!!

 

הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure