מצרכים:
- 2 וחצי כוסות (315 גרם) קמח
- 1/2 כפית (2 גרם) מלח
- 1/3 כוס (66 גרם) סוכר
- 15 גרם שמרים טריים (1 כפית שמרים יבשים)
- 1 כפית (5 גרם) סוכר
- 2 כפות (28 גרם) חמאה מומסת
- 2/3 כוס (160 מליליטר) חלב פושר
- 1 ביצה, טרופה
- אם תרצו להוסיף: וניל, גרידת לימון, קינמון, וכו’…
אופן ההכנה:
- להקציף בקערה גדולה יחד את הקמח, מלח ו 1/3 כוס סוכר .
- בקערה קטנה מערבבים שמרים טריים עם סוכר 1 כפית עד שהוא הופך לנוזל. ממיסים שמרים בחלב 1/3 כוס ולאחר מכן להוסיף את תערובת הקמח. מוסיפים את החמאה, הביצה ושאר החלב ולהתחיל ללוש עד מרקם חלק מעט ולקחת את הבצק גם מהצדדים של הקערה.
- מכסים בניילון נצמד. תן לו לנוח כ שעה אחת בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- על משטח מקומח, באמצעות מערוך רדדו את הבצק עד 1 סנטימטר.
- השתמשו בכלי עגול (7.5 ס”מ) לחתוך את הדונאטס ועשו חור באמצע בערך בגודל של 3 ס”מ .
- משאריות הבצק חוזרים על התהליך.
- מניחים את הדונאטס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, במרחק 3 סנטימטר בערך זה מזה. מכסים בניילון נצמד ולתת לשבת במשך כ -30 דקות.
- מחממים תנור כ-190 מעלות.
- אופים את הסופגניות במשך 8-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב מעט. לא לבשל את יותר מידי.
- בעוד הם מתקררים בצד נכין את זיגוג הנוטלה.
- בקערה לשלב נוטלה עם שמנת ואם זה עדיין סמיך מדי בהדרגה מוסיפים שמנת עד לקבלת המרקם הרצוי.
- טובלים את הדונאטס עד לאמצע, להשתמש בסכין כדי להסיר את הזיגוג במידת הצורך ולהוסיף אגוזים קצוצים.
בתאבון!!
הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure“