fbpx

עוגת “זברה” קלה להכנה – כולל סרטון

Recipe by
סגור לתגובות על עוגת “זברה” קלה להכנה – כולל סרטון
| Servings: 10-12


 

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 כוס חמאה (200 גרם), בטמפרטורת החדר
  • חלב 1 כוס (240 מ”ל)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמח 3 כוסות (375 גרם)
  • 2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח

לבלילת השוקולד

  • 3 כפות אבקת קקאו (25 גרם)
  • 1/4 כוס (50 מ”ל) חלב
  • סוכר 1 כף (15 גרם)

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבנית עם מעט חמאה ונייר אפייה, בגודל 24 ס”מ עגולה. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. להקציף בקערה גדולה את כל החומרים היבשים, אבקת אפיה,  מלח וקמח.
  3. בקערה אחרת מערבבים את אבקת הקקאו עם 1/4 כוס חלב ו1 כף סוכר.
  4. מערבבים חמאה עם סוכר עד לקבלת קרם. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים תמצית וניל.
  5. במיקסר על נמוך, מוסיפים חלב בהדרגה ואת תערובת הקמח עד שכל משולב היטב.
  6. הוסיפו שתי כוסות של בלילת החמאה וערבבו אותם עם תערובת השוקולד.
  7. הוסיפו כף אחד לכל בלילה ליצור שכבות של בלילה על המחבת המוכנה. מתחילים מאמצע המחבת, לקחת כפית אחת של בלילה לבן ואז על זה להוסיף כף של בלילת שוקולד וחוזר חלילה עד שכל הבלילה נוצלה.
  8. אופים במשך 50-60 דקות עד שקיסם מוכנס לתוך העוגה במרכז יוצא נקי.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים במשך 15 דקות על מדף קירור לפני ההסרה מהמחבת.
  10. מגישים כפי שהוא או עליון עם זיגוג שוקולד.

בתאבון!!