מצרכים:
- שוקולד נוטלה
- 2.5 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 2.5 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 4 ביצים
- 2.5 כוסות חלב
- 60 גר’ חמאה מומסת (להמיס מספר שניות במיקרו)
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את הקמח, סוכר, המלח והביצים מערבבים הכל ושופכים בהדרגה את החלב, חמאה מומסת ותמצית הוניל עד שהתערובת אחידה.
- מורחים מחבת במעט חמאה ומחממים על חום בנוני – יוצקים מהבלילה עד שמתקבל עיגול בגודל שתבחרו.
- אחרי 20 שניות, מניחים בעדינות על העיגול שיצרנו כף וחצי נוטלה. על הנוטלה יוצקים שוב בעדינות מהבלילה שלנו שיכסה את הנוטלה לגמרי.
- הופכים בעדינות אחרי מספר שניות עד שהפנקייק שלנו מקבל גוון זהוב חום. הופכים כשעל הפנקייק מופיעים בועות קטנות.
- הופכים עם כלי רחב כדי להפוך את הפנקייק בשלמותו.
- לקישוט מסביב אפשר לפזר בננות חתוכות או כל פרי שתרצו 🙂
- בתאבון!!