ל2 בורקסים גדולים
מצרכים:
- בצל בינוני
- שני שיני שום
- בשר טחון חצי ק”ג
- מלח
- פלפל לבן
- כמון
- פפריקה אדומה בשמן
- מעט מתבלין שטה
- חצי חבילה של בצק עלים – לרדד היטב.
- טחינה גולמית
- לימון לסחוט מעט מעל הבשר.
- כוסברה קצוצה.
אופן ההכנה:
- מרדדים את בצק העלים לעובי דק ולצורה מלבנית.
- מטגנים במחבת עם חום בינוני- גבוה את הבצל הקצוץ ושני שיני שום קצוצות. מוסיפים את הבשר , המלח, הפלפל ,כמון , פפריקה אדומה בשמן, ופלפל השטה.
- פותחים את הבשר עם מזלג לפירורים על אש בינונית ומחבת פתוחה שיתאדו הנוזלים. לקראת הסוף (שכמעט מוכן) מוסיפים כוסברה קצוצה.
- מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר בערך 10 דק’.
- מניחים את הבשר במרכז הבצק לאורך, מעל את החצילים המטוגנים, מזלפים מעט טחינה גולמית ומטפטפים מעט לימון.
- חותכים לסירוגין כמו בתמונה, שמים ביצה שומשום ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות כ-20 דק’ .
בתאבון!