fbpx

בורקס עם בשר וחציל של דורין כהן

Recipe by
סגור לתגובות על בורקס עם בשר וחציל של דורין כהן
Prep: 30 דק' | | Servings: 2

ל2 בורקסים גדולים

מצרכים:

  • בצל בינוני
  • שני שיני שום
  • בשר טחון חצי ק”ג
  • מלח
  • פלפל לבן
  • כמון
  • פפריקה אדומה בשמן
  • מעט מתבלין שטה
  • חצי חבילה של בצק עלים – לרדד היטב.
  • טחינה גולמית
  • לימון לסחוט מעט מעל הבשר.
  • כוסברה קצוצה.

אופן ההכנה:

  1. מרדדים את בצק העלים לעובי דק ולצורה מלבנית.
  2. מטגנים במחבת עם חום בינוני- גבוה את הבצל הקצוץ ושני שיני שום קצוצות. מוסיפים את הבשר , המלח, הפלפל ,כמון , פפריקה אדומה בשמן, ופלפל השטה.
  3. פותחים את הבשר עם מזלג לפירורים על אש בינונית ומחבת פתוחה שיתאדו הנוזלים. לקראת הסוף (שכמעט מוכן) מוסיפים כוסברה קצוצה.
  4. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר בערך 10 דק’.
  5. מניחים את הבשר במרכז הבצק לאורך, מעל את החצילים המטוגנים, מזלפים מעט טחינה גולמית ומטפטפים מעט לימון.
  6. חותכים לסירוגין כמו בתמונה, שמים ביצה שומשום ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות כ-20 דק’ .

בתאבון!