מצרכים:
לחמאת העוגיות שלנו(2 דק’ הכנה):
מערבבים במעבד מזון:
- 4 כפות גדושות סוכר חום
- 30 עוגיות לוטוס לפורר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה
- ערבבו הכל עד קבלת מרקם חלק ואחיד
- אפשר לשמור בצד ולהכין כמות גדולה יותר ( טעים עם כל דבר 🙂 )
לקלתית:
- ½ 1 כוסות (200 גרם) עוגיות לוטוס כתושות
- ¼ כוס (55 גרם) חמאה
- 2-3 כפות מחמאת העוגיות שיצרנו
למלית:
- 1 כוס (250 גר ‘) חמאת עוגיות, מחולק
- 80 גרם שוקולד לבן, שבור לחתיכות
- 250 גרם יוגורט (יווני, וניל או רגיל)
- 250 גרם גבינת שמנת
- ¼ כפית קינמון טחון
- 1 כפית אבקת ג’לטין
- 1 כף מים
לבצק:
- במעבד מזון, לשלב את כל המרכיבים עד שהתערובת מקבלת מרקם של חול לח.
- ניתן לחלופין לרסק את העוגיות בשקית ניילון אטומה, ואז ממיסים את החמאה במיקרוגל (בפולסים) או מעל סיר כפול ומערבבים.
- לחצו את התערובת על תחתית של תבנית אפייה קפיצית 20 סנטימטר. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים מעט חמאה יותר , רק לזכור להמיס את החמאה לפני..
- לחצו על התערובת על 2.5 סנטימטר על דפנות התבנית שיעלו מעט מעלה, להניח בצד.
אופן הכנת המילוי:
- שימו ½ כוס מחמאת העוגיות בקערה במיקרוגל יחד עם השוקולד הלבן.
- ערבבו את השניים לאחר כל 20-30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה, סך הכל עד דקה וחצי בערך. ניתן לחלופין להמיס את שני מעל סיר כפול.
- מוסיפים את גבינת שמנת ויוגורט עד לקבלת תערובת חלקה מוקרמת, הדומה למוס שוקולד.
- מוסיפים את שאר החמאה ואת הקינמון.
- בקערה קטנה, מערבבים יחד את הג’לטין והמים. מניחים את התערובת במיקרוגל במשך 15-30 שניות או עד שהג’לטין נמס לחלוטין.
- הוסיפו מיד כ¼ כוס של תערובת הגבינה, קצת בכל פעם תוך ערבוב עד שהתערובת חלקה. חשוב לעשות זאת מיד את הג’לטין יתחיל להתקשות, התערובת צריכה להיות דקה ונוזלית.
- יוצקים את שאר התערובת לתוך הג’לטין עם מילוי הגבינה ומערבבים עד לקבלת מרקם מבריק וסמיך.
- מורחים את המלית גבינה על גבי קרום ומקשטים עם כדורי שוקולד או כתוש עד עוגיות (השתמשתי רק שוקולדים).
- מכסים בניילון נצמד או צלחת ומקררים במשך 6 שעות או למשך הלילה. ככל שתחכו יותר, כך המרקם יהיה טעים יותר!
- העבירו סכין דרך קצה המחבת לפני הסרת התבנית הקפיצי.
מגישים צונן.