fbpx

עוגת גבינה לוטוס מטריפה!!

Recipe by
סגור לתגובות על עוגת גבינה לוטוס מטריפה!!
Prep: 30 דק' | | Servings: 8-12

מצרכים:
לחמאת העוגיות שלנו(2 דק’ הכנה):
מערבבים במעבד מזון:

  • 4 כפות גדושות סוכר חום
  • 30 עוגיות לוטוס לפורר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה
  1. ערבבו הכל עד קבלת מרקם חלק ואחיד
  2. אפשר לשמור בצד ולהכין כמות גדולה יותר ( טעים עם כל דבר 🙂 )

לקלתית:

  • ½ 1 כוסות (200 גרם) עוגיות לוטוס כתושות
  • ¼ כוס (55 גרם) חמאה
  • 2-3 כפות מחמאת העוגיות שיצרנו

למלית:

  • 1 כוס (250 גר ‘) חמאת עוגיות, מחולק
  • 80 גרם שוקולד לבן, שבור לחתיכות
  • 250 גרם יוגורט (יווני, וניל או רגיל)
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אבקת ג’לטין
  • 1 כף מים

לבצק:

  1. במעבד מזון, לשלב את כל המרכיבים עד שהתערובת מקבלת מרקם של חול לח.
  2. ניתן לחלופין לרסק את העוגיות בשקית ניילון אטומה, ואז ממיסים את החמאה במיקרוגל (בפולסים) או מעל סיר כפול ומערבבים.
  3. לחצו את התערובת על תחתית של תבנית אפייה קפיצית 20 סנטימטר. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים מעט חמאה יותר , רק לזכור להמיס את החמאה לפני..
  4. לחצו על התערובת על 2.5 סנטימטר על דפנות התבנית שיעלו מעט מעלה, להניח בצד.

אופן הכנת המילוי:

  1. שימו ½ כוס מחמאת העוגיות בקערה במיקרוגל יחד עם השוקולד הלבן.
  2. ערבבו את השניים לאחר כל 20-30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה, סך הכל עד דקה וחצי בערך. ניתן לחלופין להמיס את שני מעל סיר כפול.
  3. מוסיפים את גבינת שמנת ויוגורט עד לקבלת תערובת חלקה מוקרמת, הדומה למוס שוקולד.
  4. מוסיפים את שאר החמאה ואת הקינמון.
  5. בקערה קטנה, מערבבים יחד את הג’לטין והמים. מניחים את התערובת במיקרוגל במשך 15-30 שניות או עד שהג’לטין נמס לחלוטין.
  6. הוסיפו מיד כ¼ כוס של תערובת הגבינה, קצת בכל פעם תוך ערבוב עד שהתערובת חלקה. חשוב לעשות זאת מיד את הג’לטין יתחיל להתקשות, התערובת צריכה להיות דקה ונוזלית.
  7. יוצקים את שאר התערובת לתוך הג’לטין עם מילוי הגבינה ומערבבים עד לקבלת מרקם מבריק וסמיך.
  8. מורחים את המלית גבינה על גבי קרום ומקשטים עם כדורי שוקולד או כתוש עד עוגיות (השתמשתי רק שוקולדים).
  9. מכסים בניילון נצמד או צלחת ומקררים במשך 6 שעות או למשך הלילה. ככל שתחכו יותר, כך המרקם יהיה טעים יותר! 
  10. העבירו סכין דרך קצה המחבת לפני הסרת התבנית הקפיצי.

מגישים צונן.