מתכון של הדר גליצקי האלופה!
מצרכים:
לתחתית:
- 80 גרם שברי פייטה
- 30 גרם חמאה מומסת
- 50 גרם שוקולד חלב
למוס :
- 7 גרם ג’לטין
- 35 מ”ל מים קרים
- 100 גרם שוקולד חלב
- 70 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שוקולד נוטלה
- 500 מ”ל שמנת מתוקה
לגנאש:
- 80 גרם שוקולד מריר
- 80 מ”ל שמנת מתוקה
- 30 גרם אגוזי לוז מסוכרים
אופן הכנה :
- לתחתית ממיסים את השוקולד והחמאה יחד , שופכים אל קערת הפייטה מערבבים היטב ומשטחים לתבנית מכניסים למקפיא לעשר דקות .
- אופן הכנה למוס :
מערבבים את המים עם הגלטין נותנים לזה 10 דק בצד להתנפח ולספוג את הנוזל. - בנתיים ממיסים בבן מארי את השוקולדים יחד מערבבים היטב עד שנמסים לגמרי .
- מקציפים את השמנת מתוקה 40 שניות .
- מחממים את הגלטין 15 שניות במקרו מערבבים יחד עם השוקולד ושופכים את השמנת .
- שופכים אל תוך התבנית ומכניסים למקפיא ל3 שעות התייצבות .
הכנת גנאש:
- ממיסים שוקולד מריר
- שמנת מתוקה
- מערבבים היטב מוסיפים את אגוזי הלוז המסוכרים ושופכים בעדינות מעל העוגה .
קרדיט להדר גליצקי המדהימה!