fbpx

בורקס טורקי

חלבי
Prep: בינוני |

מתכון של meshi_tzooberi  המדהימה 💓

בורקס טורקי אמיתי הישר מאיסטנבול✨
מרכבים :

  • חבילת בצק פילו
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 1 ביצה
  • כף קמח
  • מלח לפי הטעם

למריחה על הבצק

  • 6 כפות טחינה
  • 1.5 כוס שמן/חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומעבירים לשק זילוף ללא צורך בצנטר
2. מערבבים את השמן או החמאה בטחינה בקערה קטנה.
2. פורסים עלה פילו 1 על השיש ומברישים את העלה בתערובת הטחינה, להניח עלה נוסף ולחזור על הפעולה.

3. מניחים שכבת מילוי על רבע מהבצק בצד שקרוב אלינו. מכסים בשולי הבצק, מגלגלים לרולדה ומגלגלים לשבלול.
4. מניחים על תבנית אלומניום עגולה שבלול שבלול (שמזכירה את התבנית של הבורקס מטורקיה)
5.שסיימנו למלא את כל התבנית ומורחים בתערובת הטחינה מעל.
5. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות ). 6. מכניסים את התבנית לרצפת התנור ואופים כ7-8 דקות .
מעבירים למרכז התנור ואופים עד שהבורקס מזהיב היטב, ומתחיל אפילו פה ושם להשחים (15-20 דקות), ומוציאים.
7. מגישים ובתאבון מומלץ להגיש עם עגבניות מגורדות, חמוצים וביצה קשה. בתאבון 💗

 

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.