fbpx

סופגניות מושלמות

חלבי
Prep: בינוני |

מתכון של עדן רווח😍

מרכיבים:

  • חצי קילו קמח לבן מנופה
  • 45 גרם חמאה מומסת
  • ביצה (L)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • כפית סוכר וניל
  • כוס וחצי חלב פושר
  • רבע כפית מלח
    אופן ההכנה
  • מערבבים את הקמח היטב עם השמרים, לאחר מכן מכניסים לקערת המיקסר את תערובת הקמח, סוכר+סוכר וניל, ביצה ומפעילים עם וו לישה עד לאיחוד.
  • מוסיפים את החמאה המומסת ובנתיים מחממים את החלב במיקרוגל כ-50 שניות ומוסיפים גם אותו על מהירים נמוכה יחסית יחד עם המלח, לאחר מכן לעלות את המהירות לבינונית וללוש כ-7 דקות.
  • מכניסים את הבצק לקערה ועוטפים בניילון נצמד עם מגבת מעל בשביל שהבצק יתחמם, נותנים לו לתפוח שעה ולאחר מכן מתחילים לחלק לכדורים.
  • חלקתי את הבצק לכדורים שכל כדור היה במשקל 30 גרם (שקלתי אותם) ויצרתי כדור יפה, הנחתי על ריבוע מנייר אפייה שגזרתי ונתתי לבצק לתפוח כשעה מוספת (הנחתי מעל ניילון בזהירות שהבצק לא יתייבש בזמן הזה), לא לפחד, הכדורים מכפילים את גודלם בהתפחה.
  • *שמים על נייר אפייה בשביל שיהיה אפשר להרים את הבצק מבלי לגעת בו ולהרוס את ההתפחה.
  • מחממים את השמן רבע שעה לפני שיהיה רותח ומכניסים את הבצק לבפנים, אני לא עובדת עם מד חום, פשוט לטגן על אש בינונית ולא גובה בשביל שהסופגניות יתבשלו מבפנים.
  • מניחים את הסופגנייה הפוכה בשמן שהצד עם הנייר אפייה כלפי מעלה, כשהסופגניות תוספות צבע זהוב הופכים אותן לצד השני, הנייר אפייה משתחרר תוך דקה-שניים מהבצק ואפשר להוציא אותו בזהירות מהסיר.

*אני ממליצה להכניס לשמן חתיכת גזר כי זה מונע מהסופגניות לספוג הרבה שמן.

*בנוסף, אני ממליצה לא למלא את הסיר במלא מלא שמן כדי שיצא הפס הלבן היפה בדופן הסופגנייה, מיליתי בסיר בערך 2-3 ס״מ גובה שמן.

*ממליצה לפתוח את הסופגנייה הראשונה ולראות שהיא לא בצקית מבפנים, במידה וכן תנמיכו את האש מעט.

  • וזהו, אתם מוזמנים לקשט את הסופגניות באיזה מילוי/ממרח שבא לכם😊

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.