עוגיות בוטנים לפסח מתוך הקבוצה המטעמים של צופיה
מצרכים:
-
2 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות יין אדום
-
1+1/2 כוסות בוטנים קלויים טחונים
-
1/2 כוס קמח שקדים
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
הוראות הכנה: עוגיות בוטנים לפסח
-
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
בקערה גדולה עם מטרפה ידנית מקציפים סוכר וביצים למשך 3 דקות, הקצפה מהירה עד לקצף תפוח ובהיר.
-
לקצף הביצים מוסיפים תמצית וניל ויין אדום ומקציפים עוד קצת לאיחוד.
-
מוסיפים בוטנים טחונים, קמח קוקוס, סוכר וניל וקינמון ומערבבים לכדי בצק דביק מאוד.
-
מעבירים את בלילת העוגיות לשקית זילוף ומזלפים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, שומרים על רווח כי העוגיות מתרחבות בתנור.
-
אופים בתנור החם למשך 12-15 דקות, העוגיות מוכנות כשהן שחומות באופן שווה.
-
מצננים על השיש כ-20 דקות ונהנים. בתאבון!