fbpx

עוגת סמיטניק ב-8 שלבים

חלבי
Prep: בינוני |

עוגת סמיטניק/מדוביק הקלאסית מכילה שכבות דקות של בצק פריך דבש על בסיס חמאה וקרם שמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים.

כחלק מהאתגר השנתי שלי שחיתות_מאוזנת החלטתי לעשות את העוגת סמיטניק בגרסה מאוזנת יותר.

מרכיבים לעוגת סמיטניק:

💚לשכבות הבצק💚

  • 2 ביצים גדולות
  • 120 גרם דבש (לחמם מעט במיקרו)
  • 80 גרם שמן
  • 200 גרם סוכר
  • 450 גרם קמח
  • 3 כפיות שטוחות אבקת אפייה
  • חמישית כפית סודה לשתייה
    💚לקרם💚
  • 1500 גרם שמנת חמוצה 9-15%
    (ניתן לסנן את השמנת בבד גזה כל שהנוזלים יצאו ממנה-לא חובה)
  • 4-6 כפות אבקת סוכר
  • מעט מחית וניל

אופן ההכנה:

  1. לבצק: לערבב ביצים עם סוכר עד שנהיית קציפה בהירה, מוסיפים דבש ושמן ומערבבים.
  2. מערבבים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והסודה ומאחדים.
  3. לקרר את הבצק לפחות 3 שעות במקרר (אני מעדיף לקרר לילה).
  4. לאחר הקירור נרדד את הבצק לשכבה דקה דקה. נסמן קווי חיתוך למלבנים קטנים (הפעם החלטתי להרכיב אותה כמו עוגת בסקוויטים).
  5. נאפה בחום של 180 מעלות בין 5 ל7 דקות.
  6. נחתוך ישר למלבנים על פי הסימונים ונקרר היטב את הבצק.
  7. לקרם:נערבב היטב את החומרים ונתחיל להרכיב את העוגה עם שכבת בצק ומעליה קרם וכך הלאה כמו בעוגת ביסקוויטים. שימו לב שבמקרה הזה אין צורך בטבילת העוגייה בחלב.
  8. נקרר לפחות 12 שעות ונקשט בתותים טריים ופיסטוקים.
    ❤️בתאבון!❤️

 

 

עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:

פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים

עוגת ביסקוויטים ב30 דקות

 

חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:

לאינסטגרם שלמתכונים ישראל

לפייסבוק של מתכונים ישראל

 

מתכון של תומר אומנסקי המדהים 💓

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.