אז לכבוד שבועות🌾 קבלו מתכון לקראנץ’ שמרים גבינה במינימום עבודה והכי טעים שיש!
קראנץ’ שמרים:
מרכיבים לקראנץ’ שמרים:
לבצק:
- בצק שמרים עלים קפוא (לא משנה איזה חברה, ואפשר למצוא בכל סופר)
למילוי:
- 250 גרם גבינת טוב טעם
- חצי כוס סוכר
- שקית סוכר וניל
- כפית מחית וניל איכותית (למי שאין לא חובה)
- גרידת לימון (למי שלא אוהב טעם לימוני לשים ממש מעט- גירוד שתיים)
- כף קורנפלור
- ביצה
- שוקולד לבן קצוץ/ מטבעות
(המלית מספיקה ל2 עוגות שמרים)
לסירופ סוכר:
- כוס מים
- כוס סוכר
אופן הכנה – קראנץ’ שמרים:
- מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי (חוץ מהשוקולד הלבן) לתערובת אחידה.לאחר שהבצק מופשר לגמרי, על נייר אפייה מקומח חותכים ריבוע מהבצק ומרדדים מעט.
- מסמנים בעזרת סכין חלוקה לשלוש. (לשים לב לא לחתוך רק לסמן בעדינות)
- בשתי השלישים החיצוניים מתחילים לחתוך לרצועות באלכסון עד הקו שסימנתם עם הסכין, כך שהחיתוכים יהיו לכיוונכם.
- בשליש המרכזי מניחים חצי ממלית הגבינה ומפזרים מעל את השוקולד הלבן.
- סוגרים את הבצק בצורת צמה- בכל פעם רצועה מכל צד.
(ולמי שהסתבך עם ההסבר יש סרטון הדגמה בהמשך, אז דפדפו👉🏼) - מניחים את העוגה בתבנית אינגליש קייק ומתפיחים במשך שעה.
(חוזרים שוב על כל הפעולות ומכינים עוד עוגה עם החצי השני שנותר מהמלית) - לאחר שעה מורחים בביצה ומכניסים לאפייה על 170 מעלות במצב סטטי (פס למעלה ולמטה) בערך חצי שעה או עד להשחמה.
- בינתיים כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ סוכר.
בסיר מרתיחים את המים והסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר. מניחים בצד לצינון עד שהעוגה תצא מהתנור. - לאחר האפייה מרטיבים את העוגות עם הסירופ סוכר בעזרת מברשת.
- במידה ונשאר לנו בצק מה עושים?
קודם כל- לא זורקים!
פשוט מכינים עוגת שמרים נוספת (גם אם היא קטנה יותר) וממלאים בכל מילוי שתרצו.
נוטלה/ שוקולד שחר/ ממרח קקאו/ ממרח קינמון/ חלבה וכו׳…..
נסו עוד מתכונים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של galadut האלופה💓
Category: