מרכיבים:
- 500 גרם אפונה יבשה, אפשר גם מקופסת שימורים
- 2-3 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
- 2 בצלים לבנים בינוניים חתוך לקוביות
- 4-5 שיני שום
- מלח
- פלפל שחור
- 2 ליטר מים
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- משמנים סיר בשמן זית ומטגנים גזר, בצל, ושום על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות.
- מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים .
- טוחנים הכל עד לקבלת תערובת סמיכה.
- מחזירים לסיר לבישול קצר נוסף.
- מוסיפים ב-10 דקות האחרונות כוסברה קצוצה.
- אפשר להוסיף קרוטונים/ שקדי מרק מעל
בתאבון!