מרכיבים:
- 4 חצילים
- שמן זית
- 6 עגבניות
- 1 פלפל אדום
- 1 בצל בינוני
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 1 כוסות מים
אופן הכנת החצילים:
- חותכים את החצילים לפרוסות.
- מניחים במסננת ושופכים מעט מלח על החצילים ( כדי למגר את הנוזלים)
- שמים שמן במחבת
- מטגנים מעט (2-3) דק’ והופכים את פרוסות החצילים
- מניחים בצד עד לערבוב עם רוטב הע
הכנת רוטב העגבניות:
- חותכים לקוביות קטנות את העגבניות והפלפל, וקוצצים את הבצל.
- מחממים מעט שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים בו את הבצל, עד להזהבה. מוסיפים את קוביות העגבניות והפלפל, ואת המים, מתבלים בפפריקה, סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים במשך 10-15 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים את החצילים לסיר הרוטב ומבשלים יחד במשך 10 דקות על אש נמוכה.
- טובלים עם חלה חמה.
בתאבון !