מצרכים:
- 500 גרם גרגרי חומוס, מושרים במים במשך הלילה (אפשר גם מקופסאת שימורים, לשטוף היטב)
- 3 בצלים ירוקים
- 6 שיני שום, מקולפות
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 1/2 כף אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כף כמון
- 1 כפית גדושה מלח
- 1/4 כוס מים
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשריה.
- טוחנים היטב במטחנת בשר את גרגרי החומוס, הבצלים הירוקים, השום, הכוסברה והפטרוזיליה.
- מוסיפים לעיסה את הסודה לשתייה, הכמון, המלח והמים ומערבבים היטב. מצננים במקרר במשך כחצי שעה.
- יוצרים מהעיסה כדורים ומטגנים אותם בשמן עמוק על להבה בינונית-נמוכה בטמפרטורה של 170 מעלות
- מגישים חם.