מצרכים:
- כוס אורז (רצוי אורז לסושי)
- כוס מים
- כף חומץ
- חצי כפית סוכר
- רבע כפית מלח
- 6 דפי אצות נורי
- 1 אבוקדו בינוני
- 1 גזר בינוני
- 1 מלפפון גדול
- 150 גרם טופו (חצי גוש)
הוראות הכנה
- מבשלים את האורז עם המים, החומץ, הסוכר והמלח בסיר מכוסה במשך כ-15 דקות.
- בינתיים חותכים את האבוקדו, הגזר, המלפפון והטופו לרצועות מאורכות.
- לאחר שהאורז התקרר, פורשים אצה ומניחים עליה שכבה דקה ומהודקת של אורז. משאירים את שני הקצוות של האצה ללא אורז.
- ליד השוליים הקרובים אליכם מניחים רצועות גזר, טופו ואבוקדו, לכל רוחב האצה, ומגלגלים לאורך.
- מרטיבים מעט את השוליים הרחוקים של האצה, מהדקים ומדביקים. חוזרים על התהליך עם יתר האצות.
- פורסים את הגלילים ברוחב 2 ס”מ ומגישים קר.
טובלים בסויה או בג’ינג’ר, בתאבון!